SLOVAČKA – POVRAT POREZASvi radnici koji rade u Republici Slovačkoj plaćaju 19% poreza na dohodak te imaju pravo zatražiti povrat preplaćenog poreza u određenim uvjetima. Ovde možete pronaći sve detalje o tome kako se izračunava slovački porez na prihod.

Morate biti sigurni da ste primili obrazac “Potvrdenie o príjmoch fyzickej osoby zo závislej činnosti, o preddavkoch na daň, o daňovom bonuse na vyživované deti za obdobie…” od svih vaših poslodavaca, kada ste napustili Republiku Slovačku. Ovo je važan dokument koji vam je potreban kako biste prijavili povrat poreza.

Što je obrazac Potvrdenie?

Potvrdenie je godišnji sažetak koji dobivate od vašeg poslodavca na kraju poreske godine ili tokom godine ako napuštate posao. Prikazuje potpun iznos vaše zarade kod poslodavca kao figuru prihoda te ujedno prikazuje iznos poreza koji je vaš poslodavac skinuo s vaših primanje i uplatio poreskoj upravi.

Koliko godina mogu da se prijavim za povraćaj poreza?

Možetetražiti povrat za 3 godine unazad od dana kad ste se prijavili za povrat.

Koliko vremena treba za dobiti povrat poreza?

Vreme obrade zavisi od zahteva i to može biti drugačije. Generalno, vrijeme obrade je 4/6 meseca. Međutim, vrijeme obrade i individualno i varira od slučaja do slučaja.

Koja je cijena usluge?

The price is 22% from the refunded amount. There is a minimum fee of 99 EUR.
Suma ne uključuje porez na dodanu vrijednost (VAT) i bankovne naknade.