POLJSKA – POVRAT POREZASvi radnici koji rade u Poljskoj, plaćaju porez na dohodak i imaju pravo dobiti povrat preplaćenog poreza.

Osigurajte se da imate sve potrebne dokumente prije nego što napustite Poljsku. Potrebni dokumenti su “Informacja o dochodach oraz o pobranych zaliczkach na podatek dochodowy - PIT 11” ili “Informacja o wysokości przychodu (dochodu) uzyskanego przez osoby fizyczne niemajace w polsce miejsca zamieszkania IFT-1/IFT-1R”.

Što je “Informacja o dochodach oraz o pobranych zaliczkach na podatek dochodowy” or “Informacja o wysokości przychodu (dochodu) uzyskanego przez osoby fizyczne niemajace w polsce miejsca zamieszkania”?

“Informacja o dochodach...” ili “Informacja o wysokości...” je dokument izdan od vašeg poslodavca na kraju godine – ili tokom godine u slučaju da napustite posao. Prikazuje potpuni iznos zarađenog novca kod vašeg poslodavca te iznos poreza koje je vaš poslodavac uplatio poreskoj upravi. Molimo vas da provjerite da li su na dokumentu pečat i potpis poslodavca.

Koliko godina mogu da se prijavim za povraćaj poreza?

Možetetražiti povrat za 2 godine unazad od dana kad ste se prijavili za povrat.

Koliko vremena treba za dobiti povrat poreza?

Vreme obrade zavisi od zahteva i to može biti drugačije. Generalno, vrijeme obrade je 6/8 meseca. Međutim, vrijeme obrade i individualno i varira od slučaja do slučaja.

Koja je cijena usluge?

The price is 22% from the refunded amount. There is a minimum fee of 399 PLN.
Suma ne uključuje porez na dodanu vrijednost (VAT) i bankovne naknade.