NORVEŠKA - POVRAT POREZASvi radnici koji rade u Norveškoj I plaćaju porez na dohodak, imaju pravo na povrat poreza ako su preplatili poreze. Državljani drugih zemalja, koji rade u Norveškoj, obično imaju prava na dobivanje povrata dijela njihovih uplaćenih poreza. Visina poreza (postotak prema kojemu je vaš dohodak oporeziv) je naznačen na poreznoj kartici (Skattekort).

Norveški porezi se obrađuju centralno i prethodno ispunjeni obrazac povrata poreza je poslan od strane poreske uprave direktno svakome zaposleniku na uvid. Molimo vas osigurajte se da imate prethodno ispunjen obrazac povrata poreza (Selvangivelse) ili eventualno jedan od ovih dokumenata, nakon vašeg dolaska:

  • “Pripremni pregled poreza koji trebaju biti plaćeni (Forelopig oversikt over skatter)"
  • Procjena poreza (Skatteoppgjor)"

Možete dobiti još jedan dokument "Lonns- og trekkoppgave” – potvrdu o dohotku i o plaćenom porezu. Trebali biste imati identifikacijski broj (Fodselsnummer), kako biste mogli komunicirati s norveškom poreskom upravom ili eventualno “Provizorni broj (D-nummer)”.

Koji dokumenti su mi potrebni kako bi popunio povrat poreza te se prijavio za povrat poreza iz Norveške?

Prvo što vam je potrebno je norveški identifikacijski broj (Fodelsnummer) ili eventualno provizorni broj (D-nummer). Molimo vas pošaljite nam "Lonns- og trekkoppgave – potvrdu o prihodima i plaćenom porezu” i “Prethodno ispunjen obrazac povrata poreza (Selvangivelse)" – Ako ga imate.

Što je Selvangivelse?

Selvangivelse je godišnja izjava koju dobivate od norveške poreske uprave na kraju svake poreske godine. Sadrži pripremni obračun poreza koji je izračunat od informacija dobivenih od poslodavaca, banki, državnih ureda, itd. Prikazuje i potpuni iznos zarađenog novca, iznos plaćenih poreza od strane vašeg poslodavca te skidanja poreza koja su vam namijenjena.

Koliko godina mogu da se prijavim za povraćaj poreza?

Možetetražiti povrat za 3 godine unazad od dana kad ste se prijavili za povrat.

Koliko vremena treba za dobiti povrat poreza?

Vreme obrade zavisi od zahteva i to može biti drugačije. Generalno, vrijeme obrade je 4/6 meseca. Međutim, vrijeme obrade i individualno i varira od slučaja do slučaja.

Koja je cijena usluge?

The price is 0% from the refunded amount. There is a minimum fee of 80 EUR.
Suma ne uključuje porez na dodanu vrijednost (VAT) i bankovne naknade.