NJEMAČKA - POVRAT POREZA

Prijavite se IZRAČUNAJTE porez

NJEMAČKA - POVRAT POREZA

Porez na osobni dohodak uNjemačkoj je rastuć, što znači da što je viši dohodak, to je plaćena veća stopaporeza. Njemačke stope poreza za fizičke osobe su između 14% i 45%. 

Yearly taxable income Tax due
0 - 8,820 €0 %
8,821 - 54,057 € 14 %
54,058 - 256,303 € 42 %
256,304 € and above45 %

Sve zaposlene i samozaposlene osobe moraju platiti porez na dohodak. Osobi sa stalnim prebivalištem računati će se porez na dohodak iz Njemačke i iz ostalih zemalja širom svijeta. Strani državljanin s prebivalištem u stranoj državi, koji je zaposlen u Njemačkoj, plaća porez samo na dohodak ostvaren u Njemačkoj.

Poslodavci imaju obvezu izdvajati porez na dohodak i porez za socijalnu sigurnost na mjesečnoj bazi sa zarađene plaće. Morate platiti i porez crkvi ako ste dio religiozne zajednice koja naplaćuje porez. Povrati poreza se dobivaju do kraja maja naredne godine i prosječni iznos je 2125 eura! 

Možete zatražiti povrat poreza u slučaju: 

  • Da ste radili u Njemačkoj kraće od jedne kalendarske godine – na primjer radili ste kao sezonski radnik ili ste imali pauzu između dva posla ili ste počeli raditi u martu, napustili posao u novembru 
  • Radili ste za više od jednog poslodavca tijekom jedne godine 
  • Radili ste za dva ili više poslodavca istovremeno 
  • Putovali ste na posao 

Koji porezi mogu biti povraćeni?

Mi vam možemo pomoći da dobijete povrat vašeg poreza na dohodak, kao i s dječjim doprinosima za vašu djecu u slučaju da su mlađa od 18 godina (ili 26 ako su sveučilišni studenti). Saznajte više

Je li moguće dobiti povrat Sozial - und Rentenversicherung poreza (socijalni i penzijski doprinosi)? 

Nije moguće dobiti povrat ovih poreza za državljane zemalja EU mlađe od 65 godina. Moguće je ako ste stari najmanje 65 godina ili ako ste državljanin zemlje koja nije članice EU. Saznajte više

Mi možemo pribaviti povrat poreza za one koji su samozaposleni u Njemačkoj (Selbstständige Arbeit) 

Ako ste uredno unaprijed plaćali porez ili imate godišnje prihode više od € 17,500, mi vam možemo pomoći pri ispunjavanju vašeg povrata poreza. Trebat će nam samo izvod koji ste izdali ili prihvatili. 

Što je Lohnsteuerbescheinigung?

Lohnsteuerbescheinigung (ili LBS) je sažetak svih prihoda i skinutih poreza od strane poslodavca tijekom kalendarske godine. 

Ako poslodavac prenese podatke poreskoj upravi elektroničkim putem, potrebno je priložiti LBS uz prijavu za povrat poreza. Lohnsteuerbescheinigung izdaje poslodavac na kraju zaposlenja ili na kraju kalendarske godine. Svi su poslodavci zakonom obvezani izdati obrazac do kraja februara naredne godine (na primjer do kraja februara 2017. za poresku godinu 2016.) 

Koliko godina mogu da se prijavim za povraćaj poreza?

Možetetražiti povrat za 4 godine unazad od dana kad ste se prijavili za povrat.

Koliko vremena treba za dobiti povrat poreza?

Vreme obrade zavisi od zahteva i to može biti drugačije. Generalno, vrijeme obrade je 4 meseca. Međutim, vrijeme obrade i individualno i varira od slučaja do slučaja.

Koja je cijena usluge?

The price is 13% from the refunded amount. There is a minimum fee of 50 EUR.
Suma ne uključuje porez na dodanu vrijednost (VAT) i bankovne naknade.